Legal Counsel M&A

Job description

Ben jij M&A jurist en wil je onderdeel uitmaken van de dealteams van Marktlink?

Marktlink groeit hard, zowel in binnen- en buitenland wordt er rap uitgebreid met nieuwe kantoren. Daardoor worden ook onze fusie- en overnametrajecten met MKB-ondernemers steeds internationaler. Marktlink Legal, bestaat momenteel uit een team van 5 juristen.

Als jurist bij Marktlink ben je verantwoordelijk voor het juridisch begeleiden van het volledige fusie- en overnametraject zowel nationaal als internationaal. Je werkt in een gedreven, jonge omgeving van 120 collega's met een gemiddelde leeftijd is 33 jaar.  Het juridisch team bestaat momenteel uit vijf personen en daar willen we graag een jurist aan toevoegen die verantwoordelijk is voor:

 • De juridische begeleiding van dealteams en onze klanten voor de succesvolle totstandkoming van fusie- en overnametransacties, zoals MBI, MBO koop- en verkooptransacties;
 • Adviseren van managers en opdrachtgevers omtrent het juridische deel van het overnameproces;
 • Coördineren van het juridische werk vanaf de intentieonderhandelingen tot aan de notariële levering;
 • Opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van alle transactiedocumentatie (o.a. intentieovereenkomst, koop- of verkoopovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst) en het begeleiden van de notariële afhandeling daarvan;
 • Analyseren van de juridische valkuilen en het anticiperen daarop;
 • Ontwikkelen en onderhouden van goede contacten met externe relaties zoals, kopers, verkopers, notarissen, banken, accountants en fiscalisten.

Bij Marktlink investeren we in onze talenten en versterken we elkaars krachten. Daarom werken we altijd in multidisciplinaire teams. Samen kijken we naar jouw ontwikkeling en bieden we eventuele doorgroei- en opleidingsmogelijkheden aan. Een gezonde werk-privébalans en informele werksfeer vinden we erg belangrijk. Dagelijks wordt er gezamenlijk geluncht en regelmatig vieren we samen een feestje (zodra het weer kan en de wintersport voor 2022 staat al gepland).

Job requirements

Om van deze functie een groot succes te maken, verwachten wij dat je aan onderstaande criteria voldoet:

 • Een afgeronde universitaire opleiding Rechten;
 • Minimaal 5-8 jaar ervaring op het gebied van contracten- en ondernemingsrecht, waarvan deels met de fusie- en overnamepraktijk bij een (middel)groot advocatenkantoor (of soortgelijke omgeving);
 • Goede onderhandelingsvaardigheden;
 • Uitstekende financiële, analytische en conceptuele vaardigheden;
 • Communicatief vaardig in Nederlands en Engels;
 • Woon- en werkachtig in Nederland. Je zult werkzaam zijn voor meerdere kantoren van Marktlink, maar samen stellen we één standplaats (Amsterdam, Den Bosch, Deventer, Drachten, Gouda of Utrecht) vast. Reizen tussen de verschillende kantoren kan regelmatig aan de orde zijn.
 • Ervaring als bedrijfsjurist of advocaat is zeer zeker welkom. Ons team bestaat voornamelijk ook uit oud-advocaten / juristen. Zie hiervoor het team en een onlangs gepubliceerd artikel.

Laat ons weten waarom, want als nieuwe Marktlink collega moet je wel iets in huis hebben. Naast de benoemde ‘must-haves’, zijn wij op zoek naar persoonlijkheid. Wie ben jij? Wat maakt jou zo goed? Solliciteer vandaag nog met behulp van jouw CV, korte motivatie en een video (optioneel) via de sollicitatiebutton.